Ciorbita de perisoare

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 4190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de leustean
  • 250 ml bors,
  • otet sau orice doriti pentru acrit
  • Boia dulce
  • Vegeta
  • Pasta de tomate sau rosii proaspete pasate
  • Pentru perisoare:  
  • 400 g carne tocata
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare:

Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari dar nu este obligatoriu. Am calit pe rand ceapa, apoi ardeiul si la urma morcovul ras. Pentru o culoare deosebita asa procedez mereu la prepararea ciorbelor. Adaugam apa fierbinte, aproximativ 3 litri si ne ocupam de perisoare.

Amestecam carnea cu oul, orezul si condimentele. Se fac perisoare micute si se scufunda in zeama. Ciorba trebuie sa fiarba intotdeauna la foc potrivit si nu in clocote. Potrivim de sare, condimente si adaugam verdeata, eu iarna am si uscata si congelata  Spre sfarsit cand au fiert legumele si carnea adaugati bulionul desfacut in putina zeama sau rosiile si borsul clocotit separat cu o ceapa si mai lasati sa dea cateva clocote.

Pentru siguranta puteti proba perisoarele scotand una din ciorba. Cateodata mai fac un amestec de galbenusuri cu smantana si zeama din ciorba pe care il pun racit in oala. Se pune iar verdeata si se acopera pana la racier. Eu mai pun verdeata proaspata si in farfurie atunci cand servesc iar ceapa, usturoiul si ardeiul iute nu lipsesc de pe masa.

TIPS-URI

1

Caliti morcov ras mic si ardei capia rosu. De asemenea si boiaua ii da o culoare frumosa ciorbitei dumneavoastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de ciorba de pui dreasa cu suc de rosii si leustean